Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé šlehačkové řezy s jahodami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Rychlé šlehačkové řezy s jahodami - postup přípravy

Rychlé šlehačkové řezy s jahodami potěší všechny milovníky lehkých a nadýchaných dezertů. Tuto luxusní pochoutku připravíte jen z pár surovin a za velmi krátký čas.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Do té vešlehejte mléko s olejem a nakonec přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 10–12 minut. Poté ho nechte vychladnout a připravte krém.

3. KROK

Tip: Upečené těsto otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Smetanu vyšlehejte s moučkovým i vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Vzniklým krémem pokryjte korpus, který ozdobte omytými, nakrájenými jahodami a čokoládovými kousky. 

5. KROK

Rychlé šlehačkové řezy můžete podávat ihned, ale skvěle chutnají také vychlazené. V takovém případě je vložte aspoň na 1 hodinu do lednice. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů