Rychlé šlehačkové řezy s jahodami - postup přípravy
Rychlé šlehačkové řezy s jahodami potěší všechny milovníky lehkých a nadýchaných dezertů. Tuto luxusní pochoutku připravíte jen z pár surovin a za velmi krátký čas.
Těsto
Krém
Zdobení
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Do té vešlehejte mléko s olejem a nakonec přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 10–12 minut. Poté ho nechte vychladnout a připravte krém.
Tip: Upečené těsto otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Smetanu vyšlehejte s moučkovým i vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Vzniklým krémem pokryjte korpus, který ozdobte omytými, nakrájenými jahodami a čokoládovými kousky.
Rychlé šlehačkové řezy můžete podávat ihned, ale skvěle chutnají také vychlazené. V takovém případě je vložte aspoň na 1 hodinu do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking


