Rychlý ananasový koláč s jogurtem - postup přípravy
Netradiční a velmi jemný koláč s ananasem podle receptu od paní Jany Podolákové Burkartové je ideální volbou, pokud patříte mezi milovníky tropického ovoce, a to zejména ananasu.
Ingredience
Ve větší misce vyšlehejte vejce s cukrem do hladké pěny. Z ananasového kompotu slijte šťávu a ovoce si zatím odložte. K vaječné směsi přidejte olej, šťávu z ananasového kompotu a jogurt.
Do těsta přisypejte po částech mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Veškeré suroviny velmi důkladně promíchejte a vytvořte tak hladké těsto.
Hotové těsto nalijte do tukem vymazané nebo pečícím papírem vyložené koláčové formy. Poté na něj vyskládejte slitý a okapaný kompotovaný ananas.
Koláč pečte v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 40 minut. Zda je koláč hotový, vyzkoušejte testem špejlí. Po upečení ho nechte vychladnout a poté ho posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.