Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý bramborový guláš

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlý bramborový guláš - postup přípravy

Bramborový guláš, „buřtguláš“, „brguláš“ nebo prostě „brgul“, to všechno a mnohé další názvy označují jedno a totéž jídlo, které netřeba představovat. Každý ho zná, každý ho miluje – a spousta z nás už ho dlouho neměla. Vyzkoušejte jeho superrychlou variantu od paní Lucie Vachové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupanou cibuli nasekejte najemno a zpěňte ji na troše rozehřátého sádla nebo rostlinného oleje. Přidejte na kousky pokrájenou klobásku nebo buřty a opékejte je dozlatova. Podle chuti je osolte a opepřete. Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky, přihoďte je do hrnce k restované klobásce a ještě chvilku společně opékejte.

2. KROK

Brambory s uzeninou v hrnci zasypejte gulášovým kořením a červenou paprikou, krátce obojí zarestujte a obsah hrnce podlijte vodou. Guláš vařte, dokud brambory nezměknou. Nakonec ho zahustěte hraškou rozmíchanou ve vodě, přidejte majoránku a prolisovaný česnek, nechte krátce provařit a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů