Rychlý bramborový guláš - postup přípravy
Bramborový guláš, „buřtguláš“, „brguláš“ nebo prostě „brgul“, to všechno a mnohé další názvy označují jedno a totéž jídlo, které netřeba představovat. Každý ho zná, každý ho miluje – a spousta z nás už ho dlouho neměla. Vyzkoušejte jeho superrychlou variantu od paní Lucie Vachové.
Ingredience
Oloupanou cibuli nasekejte najemno a zpěňte ji na troše rozehřátého sádla nebo rostlinného oleje. Přidejte na kousky pokrájenou klobásku nebo buřty a opékejte je dozlatova. Podle chuti je osolte a opepřete. Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky, přihoďte je do hrnce k restované klobásce a ještě chvilku společně opékejte.
Brambory s uzeninou v hrnci zasypejte gulášovým kořením a červenou paprikou, krátce obojí zarestujte a obsah hrnce podlijte vodou. Guláš vařte, dokud brambory nezměknou. Nakonec ho zahustěte hraškou rozmíchanou ve vodě, přidejte majoránku a prolisovaný česnek, nechte krátce provařit a podávejte.