Rychlý domácí chléb bez droždí - postup přípravy
Pokud hledáte recept na ten nejlepší domácí chléb bez droždí, vyzkoušejte ho podle tohoto receptu. Jeho příprava je velmi snadná a zvládne ho upéct i úplný začátečník.
Ingredience
Předehřejte troubu na teplotu 210 °C a formu o rozměrech 26×12 cm pečlivě vymažete máslem. Poté do mísy prosejte hladkou mouku.
Do mísy přidejte sůl, jedlou sodu a směs dobře promíchejte. Poté do ní postupně přilévejte podmáslí a míchejte ji, dokud nevznikne hladké a nelepivé těsto.
Vypracované těsto přendejte do připravené vymazané formy a chléb pečte přibližně 40 minut, dokud není krásně zlatohnědý.
Upečený chléb vyjměte z trouby, vyklopte ho z formy a nechte ho vychladnout na mřížce. Poté ho nakrájejte a podávejte.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch