Rychlý jablečný koláč s pudinkovou mřížkou - postup přípravy
Velmi chutný a jednoduchý jablečný koláč uděláte z běžného litého těsta, trik je v tom na něj dát jak ovoce, tak poté do mřížky nanesený pudinkový krém. Je pak krásně šťavnatý.
Na těsto
Na náplň
Do zadělávací mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte vše do pěny. Pak do ní přimíchejte rozpuštěné máslo a mléko. Nakonec přisypejte mouku a kypřicí prášek do pečiva a vymíchejte tekutější těsto.
Nalijte ho do formy o rozměrech 32×20 centimetrů vyložené pečicím papírem. Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte je na kostičky. Poté je rovnoměrně nasypejte na těsto a zlehka je do něho zatlačte.
Na pudink, který se připravuje před pečením, rozklepněte vejce do hrnce, přidejte cukr, škrob, mléko a promíchejte. Dejte ho na sporák a za stálého míchání vše svařte do pudinkové konzistence. Pak směs přelijte do mísy, přikryjte její povrch fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout.
Nakonec pudink za pomoci cukrářského sáčku naneste do mřížky na jablka ve formě. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 minut. Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Очень Вкусно!