Rychlý jablkový koláč - postup přípravy
Jednoduchý jablkový koláč lze připravit opravdu bleskově pouze z jablek a šlehaného těsta. Pak už jen počkáte, až se upeče a vychladne.
Ingredience
Do mísy dejte vejce a cukr a vyšlehejte je do pěny. Pak přidejte mléko a rozpuštěné máslo a promíchejte. Nakonec přisypejte prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva a důkladně prošlehejte.
Jablka zbavte jádřince a nakrájejte je na kostičky. Je samozřejmě možné, ale ne nutné, je oloupat. Pokapejte je citronovou šťávou. Vymažte plech máslem, dejte na něj jablka a pravidelně je rozložte. Nalijte navrch těsto. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte koláč, dokud se těsto nepřestane chytat na špejli.