Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jahodový džem ze 3 surovin

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlý jahodový džem ze 3 surovin - postup přípravy

Až si připravíte tento rychlý jahodový džem a poznáte jeho jedinečnou chuť, rychle zapomenete na ty z obchodu. Výhodou je, že ho připravíte snadno a jen ze 3 surovin.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody zalijte vodou a důkladně je propláchněte. Poté je zbavte zelených částí a vložte je do hrnce s cukrem. Ingredience důkladně promíchejte, hrnec zakryjte a ovoce nechte 2–3 hodiny odpočívat. 

2. KROK

Po této době jahody přiveďte k varu, a jakmile se na hladině začne tvořit pěna, vmíchejte do nich citronovou šťávu. Proces potrvá asi 5 minut. 

Tip: Citronovou šťávu můžete nahradit špetkou kyseliny citronové. 

3. KROK

Ovoce vařte ještě 5 minut, odstavte ho z tepla, zakryjte ho a nechte zcela vychladnout. 

Poznámka: Tento postup opakujte ještě dvakrát. Při posledním vaření z hladiny sesbírejte pěnu.

4. KROK

Rychlým jahodovým džemem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a skladujte je na chladném a tmavém místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů