Rychlý jahodový džem ze 3 surovin - postup přípravy
Až si připravíte tento rychlý jahodový džem a poznáte jeho jedinečnou chuť, rychle zapomenete na ty z obchodu. Výhodou je, že ho připravíte snadno a jen ze 3 surovin.
Ingredience
Jahody zalijte vodou a důkladně je propláchněte. Poté je zbavte zelených částí a vložte je do hrnce s cukrem. Ingredience důkladně promíchejte, hrnec zakryjte a ovoce nechte 2–3 hodiny odpočívat.
Po této době jahody přiveďte k varu, a jakmile se na hladině začne tvořit pěna, vmíchejte do nich citronovou šťávu. Proces potrvá asi 5 minut.
Tip: Citronovou šťávu můžete nahradit špetkou kyseliny citronové.
Ovoce vařte ještě 5 minut, odstavte ho z tepla, zakryjte ho a nechte zcela vychladnout.
Poznámka: Tento postup opakujte ještě dvakrát. Při posledním vaření z hladiny sesbírejte pěnu.
Rychlým jahodovým džemem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a skladujte je na chladném a tmavém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Elena Dragan’s Kitchen

