Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý medovník se smetanovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rychlý medovník se smetanovým krémem - postup přípravy

Hledáte-li dezert ke slavnostní příležitosti, připravte rychlý medovník, který miluje snad každý. Pochoutku připravíte jednoduše a nemusí se jí bát ani začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, cukrem a medem. Jakmile se ingredience spojí, přidejte jedlou sodu s octem a vše znovu zamíchejte. Do směsi přidejte mouku a vytvořte těsto, které rozdělte na 4 stejné části. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Z kousků těsta vytvořte bochánky, které přikryjte potravinovou fólií a nechte je 30 minut kynout. Poté z každého bochánku vyválejte plát o výšce 0,5–0,6 cm. 

Poznámka: Postup opakujte také u dalších bochánků, které pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 7–8 minut. 

3. KROK

Upečené pláty zarovnejte do kulata a odřezky rozmixujte na jemný prášek, který budete používat ke zdobení.

Tip: K vytvoření kulatého tvaru použijte talíř, kolem kterého veďte řez.

4. KROK

Nyní připravte krém. Smetanu vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem a trochou směsi potřete první plát těsta. 

5. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem, který naneste i po stranách dezertu. 

6. KROK

Krémem potřený dezert posypte rozmixovaným zbytkem těsta a vložte ho na 2 hodiny do lednice. Poté rychlý medovník servírujte nakrájený na kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů