Rychlý medovník se smetanovým krémem - postup přípravy
Hledáte-li dezert ke slavnostní příležitosti, připravte rychlý medovník, který miluje snad každý. Pochoutku připravíte jednoduše a nemusí se jí bát ani začínající kuchaři.
Těsto
Krém
Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, cukrem a medem. Jakmile se ingredience spojí, přidejte jedlou sodu s octem a vše znovu zamíchejte. Do směsi přidejte mouku a vytvořte těsto, které rozdělte na 4 stejné části.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.
Z kousků těsta vytvořte bochánky, které přikryjte potravinovou fólií a nechte je 30 minut kynout. Poté z každého bochánku vyválejte plát o výšce 0,5–0,6 cm.
Poznámka: Postup opakujte také u dalších bochánků, které pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 7–8 minut.
Upečené pláty zarovnejte do kulata a odřezky rozmixujte na jemný prášek, který budete používat ke zdobení.
Tip: K vytvoření kulatého tvaru použijte talíř, kolem kterého veďte řez.
Nyní připravte krém. Smetanu vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem a trochou směsi potřete první plát těsta.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem, který naneste i po stranách dezertu.
Krémem potřený dezert posypte rozmixovaným zbytkem těsta a vložte ho na 2 hodiny do lednice. Poté rychlý medovník servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK