Rychlý nepečený dort s vařeným krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Krásný a chutný nepečený čokoládový dort udělá radost nejen vašim dětem, ale potěší i kolegy v práci nebo hosty na rodinné oslavě. Není náročný na přípravu, čas ani suroviny, a tak se jistojistě stane oblíbenou součástí vašeho cukrářského repertoáru.
Korpus
Krém
Poleva
Nejprve připravte krém. Do kastrůlku se silným dnem nalijte mléko, přidejte krystalový a vanilkový cukr, mouku a kukuřičný škrob, metličkou dobře promíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky a na mírném ohni přiveďte k varu. Když směs začne bublat, vařte 2 až 3 minuty za stálého míchání, dokud krém nezhoustne a odstavte z ohně.
Do horkého krému nalámejte bílou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí a nevytvoří jednolitou konzistenci.
Připravte si obdélníkový plech nebo tác. Každou sušenku namočte do mléka a nechte ji 3 vteřiny nasáknout a vložte ji do formy. Takto vytvořte základnu dortu o rozměrech zhruba čtyři krát čtyři sušenky.
Na sušenkový korpus nalijte část horkého smetanového krému.
Na ni opět vyrovnejte vrstvu sušenek namočených v mléce a takto střídejte vrstvy, dokud vám nedojdou suroviny, přičemž poslední vrstvu tvoří sušenky.
Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte tmavou čokoládu, kterou jste předtím nalámali na menší kousky, a na mírném ohni zahřívejte, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět. Metličkou míchejte, dokud nezískáte homogenní směs.
Polevu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji rovnoměrně rozetřete na celý povrch dortu.
Rozpusťte bílou čokoládu a postříkejte s ní povrch tmavé čokoládové polevy.
Hotový dort vložte do lednice alespoň na jednu hodinu.
Pak jej vyjměte z formy, nakrájejte na porce a podávejte.