Rychlý ovesný chléb s kefírem a mrkví - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu tradičního pečiva, která je nadýchaná a vláčná. Rychlý ovesný chléb se skvěle hodí jako příloha k pomazánkám i hlavním jídlům.
Ingredience
Ovesné vločky rozmixujte a smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich kefír.
Tip: Kefír můžete nahradit bílým jogurtem.
Směs nechte odpočívat 10 minut a poté do ní vmíchejte vejce se solí a nastrouhanou mrkví. Těsto vložte do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Rychlý ovesný chléb nechte vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky. Díky nižší teplotě bude chléb lépe stravitelný.
Tip: Než chléb zkonzumujete, uchovávejte ho v suchu, ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Useful Desserts
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.