Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý ovesný chléb s kefírem a mrkví

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rychlý ovesný chléb s kefírem a mrkví - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu tradičního pečiva, která je nadýchaná a vláčná. Rychlý ovesný chléb se skvěle hodí jako příloha k pomazánkám i hlavním jídlům.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovesné vločky rozmixujte a smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich kefír. 

Tip: Kefír můžete nahradit bílým jogurtem.

2. KROK

Směs nechte odpočívat 10 minut a poté do ní vmíchejte vejce se solí a nastrouhanou mrkví. Těsto vložte do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.

3. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. 

4. KROK

Rychlý ovesný chléb nechte vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky. Díky nižší teplotě bude chléb lépe stravitelný. 

Tip: Než chléb zkonzumujete, uchovávejte ho v suchu, ve vzduchotěsné nádobě.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Useful Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů