Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý palačinkový dort s čokoládou a ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Rychlý palačinkový dort s čokoládou a ovocem - postup přípravy

Pokud toužíte po přípravě dezertu, který budou vaši hosté obdivovat, vyzkoušejte rychlý palačinkový dort s malinami. Jeho čokoládové stěny a chuť vás ohromí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Pudink

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko vyšlehejte s vroucí vodou, cukrem a špetkou soli. Za stálého šlehání přidávejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, přidejte jedlou sodu.

Poznámka: Vejce přidávejte do směsi po jednom.

2. KROK

Pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne pěna. V samostatné míse smíchejte mouku s mletou skořicí a k ingrediencím přidejte tekutou směs po částech. 

Tip: Mouku před použitím prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Do těsta vešlehejte citronovou šťávu s olejem a začněte se smažením palačinek. Na rozpálenou pánev postupně nanášejte palačinkové těsto a každou palačinku smažte přibližně 30 vteřin z každé strany. 

4. KROK

Nyní připravte pudink. V hrnci smíchejte vejce s klasickým cukrem a vanilkovým cukrem. Poté, co se ingredience propojí, do nich vmíchejte prosetou mouku se 400 ml mléka, které přidejte nadvakrát. 

5. KROK

Směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Vzniklý pudink odstavte z tepla a vmíchejte do něj změklé máslo. 

Tip: Aby se máslo rychleji rozpustilo, nakrájejte ho na menší kousky.

6. KROK

Pudink přendejte do mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií a vložte ho na noc do lednice.

Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólii na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala.

7. KROK

První dvě palačinky vložte do dortového ráfku, pomažte je trochou pudinku a zakryjte je další palačinkou. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

Poznámka: Vrstvení zakončete dvěma kusy palačinek.

8. KROK

Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na noc do lednice. Na závěr připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a rovnoměrně ji rozprostřete na pečicí papír, kterým obalte stěny vychlazeného palačinkového dortu.

Tip: Při obalování dezertu čokoládou se řiďte postupem níže ve videu.

9. KROK

Rychlý palačinkový dort vložte na 5–7 minut do mrazáku a poté z něj sejměte pečicí papír tak, aby na dezertu zůstala jen zmrzlá čokoláda. 

Poznámka: Dort z palačinek servírujte ozdobený malinami a nakrájený na kousky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů