Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý pomerančový koláč se skořicí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 105 minut

Rychlý pomerančový koláč se skořicí - postup přípravy

Rychlý pomerančový koláč je skvělý díky jeho svěží citrusové chuti a jemné struktuře. Dezert je nadýchaný, lahodný a skvěle se hodí na slavnosti i jako sladká snídaně.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Poleva

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pláty těsta Filo shrňte a vyskládejte je na plech tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Těsto následně sušte v troubě, předehřáté na 120 °C, po dobu 1 hodiny. 

2. KROK

Těsto rozlámejte a vložte ho do větší mísy. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte do ní pomerančovou kůru s vanilkovým cukrem, olejem, kypřicím práškem do pečiva a jogurtem. 

Poznámka: Směs vejce a cukru šlehejte 10 minut.

3. KROK

Do těsta vmíchejte rozlámané těsto a směs nalijte do, olejem vymazané a moukou vysypané, formy na pečení. Těsto pokryjte plátky pomerančů a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 min. 

4. KROK

Během pečení připravte polevu. V rendlíku smíchejte cukr s vodou, pomerančovou kůrou a pomerančovou šťávou. Přidejte tyčinku skořice a polevu vařte 5 minut. Následně ji nechte volně vychladnout. 

5. KROK

Polevu nalijte na dezert, který nechte odpočívat 40 minut. 

Tip: Rychlý pomerančový koláč servírujte nakrájený na kousky s kávou nebo čajem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Food Channel L

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů