Rychlý pomerančový koláč se skořicí - postup přípravy
Rychlý pomerančový koláč je skvělý díky jeho svěží citrusové chuti a jemné struktuře. Dezert je nadýchaný, lahodný a skvěle se hodí na slavnosti i jako sladká snídaně.
Základ
Poleva
Do formy
Pláty těsta Filo shrňte a vyskládejte je na plech tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Těsto následně sušte v troubě, předehřáté na 120 °C, po dobu 1 hodiny.
Těsto rozlámejte a vložte ho do větší mísy. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte do ní pomerančovou kůru s vanilkovým cukrem, olejem, kypřicím práškem do pečiva a jogurtem.
Poznámka: Směs vejce a cukru šlehejte 10 minut.
Do těsta vmíchejte rozlámané těsto a směs nalijte do, olejem vymazané a moukou vysypané, formy na pečení. Těsto pokryjte plátky pomerančů a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 min.
Během pečení připravte polevu. V rendlíku smíchejte cukr s vodou, pomerančovou kůrou a pomerančovou šťávou. Přidejte tyčinku skořice a polevu vařte 5 minut. Následně ji nechte volně vychladnout.
Polevu nalijte na dezert, který nechte odpočívat 40 minut.
Tip: Rychlý pomerančový koláč servírujte nakrájený na kousky s kávou nebo čajem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Food Channel L