Rychlý pomerančový pohár ze želatiny - postup přípravy
Pokud hledáte originální a velmi snadný nepečený dezert, vyzkoušejte tyto pomerančové poháry ze želatiny. Na jejich přípravu budete potřebovat jen pár surovin a chvilku času.
Na smetanovou vrstvu
Na pomerančovou vrstvu
Na ozdobu
Smíchejte želatinu s vodou a nechte ji 10 minut nabobtnat. V rendlíku zahřejte smetanu s cukrem na středním plameni, dejte však pozor, aby tekutina nezačala vřít.
Po rozpuštění cukru vmíchejte nabobtnalou želatinu a míchejte ji, dokud se zcela nerozpustí. Směs nalijte do 4 skleniček do poloviny a dejte je vychladit na 1,5–2 hodiny do lednice.
Smíchejte želatinu s vodou a nechte ji nabobtnat. V rendlíku zahřejte džus s cukrem na nízkém plameni. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte želatinu a promíchejte, dokud se nerozpustí. Tekutina by opět neměla dosáhnout bodu varu.
Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji nalijte na ztuhlou smetanovou vrstvu. Vraťte do lednice a chlaďte další 2 hodiny.
Pomeranč omyjte, nakrájejte ho na tenké plátky a poté na čtvrtiny. Na povrch dezertu položte dva kousky pomeranče a ozdobte ho lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко