Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý pomerančový pohár ze želatiny

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlý pomerančový pohár ze želatiny - postup přípravy

Pokud hledáte originální a velmi snadný nepečený dezert, vyzkoušejte tyto pomerančové poháry ze želatiny. Na jejich přípravu budete potřebovat jen pár surovin a chvilku času.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Na smetanovou vrstvu

Na pomerančovou vrstvu

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Smíchejte želatinu s vodou a nechte ji 10 minut nabobtnat. V rendlíku zahřejte smetanu s cukrem na středním plameni, dejte však pozor, aby tekutina nezačala vřít.

2. KROK

Po rozpuštění cukru vmíchejte nabobtnalou želatinu a míchejte ji, dokud se zcela nerozpustí. Směs nalijte do 4 skleniček do poloviny a dejte je vychladit na 1,5–2 hodiny do lednice.

3. KROK

Smíchejte želatinu s vodou a nechte ji nabobtnat. V rendlíku zahřejte džus s cukrem na nízkém plameni. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte želatinu a promíchejte, dokud se nerozpustí. Tekutina by opět neměla dosáhnout bodu varu.

4. KROK

Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji nalijte na ztuhlou smetanovou vrstvu. Vraťte do lednice a chlaďte další 2 hodiny.

5. KROK

Pomeranč omyjte, nakrájejte ho na tenké plátky a poté na čtvrtiny. Na povrch dezertu položte dva kousky pomeranče a ozdobte ho lístky máty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů