Rychlý strouhaný koláč s ovocem - postup přípravy
Pokud jste dostali chuť na něco sladkého, rozhodně se nemusíte omezovat jen na kupované pochutiny ze supermarketu. Tento koláč zvládne i naprostý začátečník a svou chutí rozhodně nezklame.
Těsto
Náplň
Do mísy dejte prosetou mouku a smíchejte ji s cukrem, špetkou soli a kypřicím práškem. Poté do směsi nastrouhejte studené máslo a ručně promíchejte. Přidejte vanilkový cukr, promíchejte a dále do mísy rozklepněte vejce a přilijte 3 až 4 lžíce mléka. Promíchejte lžicí a poté ručně uhněťte těsto.
Hotové těsto rozdělte na dva díly, jeden by měl být o něco větší než druhý. Oba zvlášť zabalte do potravinářské fólie a nechejte je na 15 až 20 minut v mrazáku. Mezitím připravte náplň. Do větší mísy dejte borůvky, cukr, kukuřičný škrob a promíchejte. Větší polovinu těsta nastrouhejte do formy vyložené pečicím papírem.
Vidličkou ji zarovnejte. Rozložte na ni borůvky a na vrch nastrouhejte menší polovinu těsta. Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte dozlatova. Poté máte hotovo, koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem. Dobrou chuť!