Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rýžový pudink s mlékem a skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Rýžový pudink s mlékem a skořicí - postup přípravy

Tento recept vám poslouží, pokud hledáte inspiraci pro rychlý oběd, lehkou večeři nebo zajímavý dezert. Pudink si oblíbí všichni milovníci rýže a skořice.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži zalijte v hrnci vodou, zamíchejte ji a přiveďte k varu – vařte 20–25 minut. Po uvaření zalijte rýži 1000 ml mléka, ingredience zamíchejte a vařte je 1 minutu. 

2. KROK

Poznámka: Rýže s vodou jsou v takovém poměru, že by rýže měla veškerou vodu, ve které se vaří, vsáknout do sebe.

3. KROK

V míse smíchejte škrob s 200 ml mléka a vlijte ho do hrnce s rýží. Přidejte také cukr a směs vařte 1–2 minuty. Poté naplňte vzniklou hmotou misky, ve kterých budete pokrm servírovat a vložte je do lednice na 3–4 hodiny. 

4. KROK

Tip: Jakmile rýžový pudink ztuhne, vyjměte misky z lednice a servírujte je posypané skořicí.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Mutfağın Dünyası

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů