Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salámová pomazánka s vejci

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Salámová pomazánka s vejci - postup přípravy

Salámová pomazánka s vejci podle receptu paní Jaroslavy Slavíkové je snadná a velmi chutná. Oceníte ji jako součást předkrmů, anebo s čerstvým pečivem jako svačinu či večeři.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Změklé máslo našlehejte ručním šlehačem do pěny, vmíchejte do něj mletý salám a jemně strouhaný tvrdý sýr, který máte rádi.

2. KROK

Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout, nastrouhejte je nahrubo a přidejte je do misky s ostatními přísadami. Podle chuti posypejte solí a mletým černým pepřem, přidejte lžičku hořčice a jednu nebo dvě lžíce majonézy. Důkladně promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem a nakrájenou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů