Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát Bukovina aneb variace na bramborový salát

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Salát Bukovina aneb variace na bramborový salát - postup přípravy

Přidejte do svého kulinářského „repertoáru“ zahraniční pokrm, kterým je salát Bukovina. Jedná se o variaci ruského bramborového salátu Olivier s uzeninou. Chcete-li si pochutnat na něčem opravdu jedinečném, ochutnejte tuto specialitu, jejíž příprava netrvá ani hodinu.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Brambory vařte přibližně 20 minut. Zatímco se brambory vaří, oloupejte si mrkev a společně s klobásou, cibulí a paprikou vše nakrájejte na malé kostičky a následně smíchejte v misce.

2. KROK

Jakmile jsou brambory uvařené, nechte je mírně vychladnout a oloupejte je. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a přidejte i s hráškem k zeleninové směsi s uzeninou. Salát zalijte majonézou a promíchejte. 

Tip: Hotový salát Bukovina vložte do lednice a podávejte vychlazený. 

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů