Salát Olivier s čerstvým koprem - postup přípravy
Salát Olivier v sobě kombinuje řadu lahodných ingrediencí, včetně čerstvého kopru a jemné majonézy. Jakmile jej jednou vyzkoušíte, stane se neodmyslitelnou součástí každé vaší rodinné oslavy, zamiluje si jej totiž i ten nejvybíravější jedlík.
Ingredience
Jemný salám nakrájejte na menší kostičky. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Na stejně velké kostičky nakrájejte i vařenou mrkev a kyselé okurky.
Nakrájenou zeleninu se salámem vsypte do větší mísy. Přidejte nakrájená vejce vařená natvrdo a slitý konzervovaný hrášek.
Snítku čerstvého kopru nasekejte najemno. Přisypte do salátu a vše řádně promíchejte. Během míchání rovnou opepřete dle chuti.
Tip: Pokud nemáte kopr, můžete použít například čerstvou petrželku, anebo bylinky vynechat.
K promíchanému salátu přidejte tři velké lžíce majonézy a naposledy pořádně promíchejte. Použít můžete i domácí majonézu, salát tak získá ještě lepší chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Цветкова Наталья