Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát Olivier s čerstvým koprem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Salát Olivier s čerstvým koprem - postup přípravy

Salát Olivier v sobě kombinuje řadu lahodných ingrediencí, včetně čerstvého kopru a jemné majonézy. Jakmile jej jednou vyzkoušíte, stane se neodmyslitelnou součástí každé vaší rodinné oslavy, zamiluje si jej totiž i ten nejvybíravější jedlík.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Jemný salám nakrájejte na menší kostičky. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Na stejně velké kostičky nakrájejte i vařenou mrkev a kyselé okurky.

2. KROK

Nakrájenou zeleninu se salámem vsypte do větší mísy. Přidejte nakrájená vejce vařená natvrdo a slitý konzervovaný hrášek.

3. KROK

Snítku čerstvého kopru nasekejte najemno. Přisypte do salátu a vše řádně promíchejte. Během míchání rovnou opepřete dle chuti.

Tip: Pokud nemáte kopr, můžete použít například čerstvou petrželku, anebo bylinky vynechat. 

4. KROK

K promíchanému salátu přidejte tři velké lžíce majonézy a naposledy pořádně promíchejte. Použít můžete i domácí majonézu, salát tak získá ještě lepší chuť.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů