Minutkové vepřové karé se salátem tabouleh - postup přípravy
Libanonský bylinkový salát tabouleh v našich končinách příliš známý není, což je o to větší důvod ho konečně vyzkoušet. Připravte si tuto báječnou dobrotu třeba s vepřovou pečení podle receptu od paní Martiny Recmanové.
Salát tabouleh
Vepřové karé
Bulgur vsypte do hrnce s dvojnásobným množstvím horké a osolené vody. Nechte ho pod pokličkou asi 5 minut povařit, poté vypněte sporák a na něm nechte bulgur zvolna dojít doměkka.
Zatímco se bulgur vaří, nakrájejte na kousky cherry rajčátka a okurku a nasekejte nadrobno hladkolistou petrželku a mátu, obojí zbavené tuhých stonků. Pokud chcete, můžete bylinek přidat ještě víc, v originálním taboulehu by měly převažovat nad ostatními surovinami.
Uvařený bulgur smíchejte s trochou olivového oleje a citrónové šťávy a dobře promíchejte. Osolte ho a okořeňte pepřem, koriandrem a římským kmínem a smíchejte ho s krájenou zeleninou a bylinkami. Salát po promíchání nechte při pokojové teplotě 10 minut odležet.
Když je salát hotový, nakrájejte si na plátky vepřové karé (pečeně). Osolte je, opepřete směsí barevných pepřů a na grilovací pánvi s tenkou vrstvou oleje je opečte po obou stranách dozlatova. Podávejte s odleželým salátem tabouleh.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.