Salát z červené řepy se smaženou cibulkou - postup přípravy
Mezi různými variacemi salátů na sváteční stůl si můžete připravit i tento zdravý z červené řepy. Skvělou chuť mu dodává kombinace s opékanou cibulkou a okurčičkami.
Ingredience
Červenou řepu uvařte nebo upečte doměkka. Vejce uvařte natvrdo. Vetší cibuli a kyselé okurky nakrájejte na kostičky a česnek na malé kousky. Na pánev dejte trochu oleje a nechte smažit cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přihoďte okurky a nakonec česnek. Krátce ho osmahněte, poté pánev přikryjte poklicí, sejměte ji ze sporáku a nechte směs vychladnout.
Oloupanou uvařenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy. Uvařená vejce nakrájejte na kostičky a přidejte je k řepě. Poté z pánve do mísy dejte cibulovou směs. Nasekejte zelené bylinky podle chuti, například petrželku nebo kopr, a přidejte je ke směsi spolu s trochou majonézy. Dle chuti salát osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte.