Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Schwarzwaldské višňové kostky z čokoládového těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Schwarzwaldské višňové kostky z čokoládového těsta - postup přípravy

Úroda letního ovoce a především sladkých višní si žádá originální dezert. Vyzkoušejte lahodné schwarzwaldské višňové kostky podle receptu, který nám poskytla paní Dagmar Kazdová, a ocitnete se v chuťovém nebi.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Máslo rozehřejte s čokoládou ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnné troubě. Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte je do pěny. Poté do směsi zašlehejte ještě vlažnou čokoládu.

2. KROK

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Obojí poté postupně zapracujte po částech do čokoládového základu.

3. KROK

Dortovou formu nebo plech (lze použít i dortový ráfek) o velikosti zhruba 28×25 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Vložte formu do trouby předem vyhřáté na 170 °C a pečte korpus asi 20 minut, záleží na troubě. Nechte ho vychladnout.

4. KROK

Do hrnce vložte vypeckované višně s cukrem a krátce je povařte. Pokud jsou hodně kyselé, můžete použít více cukru, záleží na vaší chuti.

5. KROK

Do směsi nasypejte skořici. Škrob rozmíchejte ve 3 lžících vody a nakonec ho přilijte k višním. Za stálého míchání nechte směs vzkypět a odstavte ze sporáku.

6. KROK

Po vychladnutí korpus podélně rozkrojte na 2 části, získáte tak 3 pláty. V malé misce smíchejte džem s pálenkou a touto směsí potřete spodní plát. Přiklopte ho druhým dílem a na něj naneste ještě horkou višňovou hmotu. Vrstvu uhlaďte a nechte vychladnout.

7. KROK

Ze smetany ke šlehání a ztužovačů ušlehejte šlehačku, dle chuti ji oslaďte moučkovým cukrem. Částí šlehačky potřete višně a přiklopte je posledním plátem. Na vrch naneste zbytek šlehačky a dejte ztuhnout do lednice. Poté dezert nakrájejte na kostky, každou ozdobte čerstvou višní a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů