Sedm receptů na domácí zmrzlinu - postup přípravy
Když si člověk vybaví parné léto, tak k němu neodmyslitelně patří zmrzlina, na které si můžete společně s blízkými pochutnat. Vyzkoušejte jednu z těchto sedmi domácích, z příchutí si vybere každý.
Oreo zmrzlina
Jahodová zmrzlina
Zmrzlina s arašídovým máslem
Čokoládová zmrzlina
Mangová zmrzlina
Lotus zmrzlina
Třešňová zmrzlina
Oreo zmrzlina
Nasypejte 14 Oreo sušenek do uzavíratelného sáčku a rozdrťte je válečkem. Do větší mísy nalijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji, poté k ní zašlehejte i kondenzované mléko a nakonec přimíchejte rozdrcené Oreo sušenky. Nalijte zmrzlinu do formy, ozdobte ji zbylými Oreo sušenkami a zabalte vrch formy do potravinářské fólie. Nechejte zmrzlinu zatuhnout v mrazáku alespoň na šest hodin.
Jahodová zmrzlina
Jahody omyjte a odkrojte z nich stopky, poté je nasypejte do mixéru a udělejte z nich pyré. Smetanu ke šlehání vyšlehejte, přidejte kondenzované mléko, jahodové pyré a volitelně i pár kapek barviva. Šlehejte dál. Pár jahod navíc nakrájejte nadrobno a přimíchejte je do zmrzliny, nalijte ji do formy a zabalenou nechejte na šest hodin v mrazáku.
Zmrzlina s arašídovým máslem
Smetanu ke šlehání klasicky vyšlehejte ve větší míse. Přilijte k ní kondenzované mléko, arašídové máslo a dál vše šlehejte. Arašídy nasekejte nadrobno a přimíchejte je do zmrzliny stěrkou. Nalijte zmrzlinu do formy a navrch ji ozdobte ještě trochou nasekaných arašídů. Zabalte formu z vrchu a dejte ji na šest hodin do mrazáku.
Čokoládová zmrzlina
Smetanu ke šlehání vyšlehejte v větší míse a zašlehejte k ní kondenzované mléko s kakaovým práškem. Hotovou zmrzlinu nalijte do formy a zabalenou ji dejte do mrazáku na šest hodin.
Mangová zmrzlina
Mango rozkrojte, zbavte pecky, nakrájejte ho zevnitř na kostky a vydlabejte ho do mixéru. Udělejte z něj pyré. Smetanu ke šlehání vyšlehejte, poté k ní přidejte kondenzované mléko, mangové pyré a proces dokončete. Přelijte zmrzlinu do formy a tu dejte zabalenou do mrazáku na šest hodin.
Lotus zmrzlina
Smetanu ke šlehání vyšlehejte s kondenzovaným mlékem a Lotusovou pomazánkou. Přimíchejte do směsi nakrájené Lotus sušenky a promíchejte ji stěrkou. Nalijte zmrzlinu do formy, posypejte ji nasekanými sušenkami a dejte formu zabalenou do mrazáku na šest hodin.
Třešňová zmrzlina
Vypeckované třešně dejte do mixéru a udělejte z nich pyré. Smetanu ke šlehání vyšlehejte, přilijte do ní kondenzované mléko spolu s třešňovým pyré a znovu vše vyšlehejte. Hotovou zmrzlinu nalijte do formy a zabalte ji do potravinářské fólie. Poté ji dejte na šest hodin do mrazáku.