Sekaná z bůčku se smetanou a vejcem - postup přípravy
Sekaná z bůčku, podle paní Vladimíry Bosákové, se pyšní svou šťavnatostí a bohatou chutí. Snadný recept vám umožní vytvořit pokrm, ideální pro rodinný oběd či večeři.
Ingredience
Na pomazání a podlití
V míse smíchejte mleté maso s vegetou a šlehačkou. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte ji na noc do lednice.
Následně ze směsi vytvořte šišku, kterou vložte do zapékací mísy vymazané olejem a podlijte ji trochou vody. Maso na závěr potřete rozšlehanými vejci.
Zapékací mísu přikryjte alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté alobal sejměte a pokrm pečte dalších 10–20 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sekaná z bůčku by měla být upečená dozlatova.
Sekanou servírujte s bramborovou kaší a červenou řepou. Můžete k ní servírovat také jinou oblíbenou přílohu, jako jsou například hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.