Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná z bůčku se smetanou a vejcem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Sekaná z bůčku se smetanou a vejcem - postup přípravy

Sekaná z bůčku, podle paní Vladimíry Bosákové, se pyšní svou šťavnatostí a bohatou chutí. Snadný recept vám umožní vytvořit pokrm, ideální pro rodinný oběd či večeři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na pomazání a podlití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mleté maso s vegetou a šlehačkou. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte ji na noc do lednice. 

2. KROK

Následně ze směsi vytvořte šišku, kterou vložte do zapékací mísy vymazané olejem a podlijte ji trochou vody. Maso na závěr potřete rozšlehanými vejci.

3. KROK

Zapékací mísu přikryjte alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté alobal sejměte a pokrm pečte dalších 10–20 minut. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sekaná z bůčku by měla být upečená dozlatova.

5. KROK

Sekanou servírujte s bramborovou kaší a červenou řepou. Můžete k ní servírovat také jinou oblíbenou přílohu, jako jsou například hranolky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů