Sekaná z pomalého hrnce - postup přípravy
Pomalý hrnec je užitečný kuchyňský pomocník, který vaří prakticky sám a navíc pomůže v jídle zachovat maximum vitaminů a výživných látek. Pokud jej máte doma, zkuste si v něm připravit sekanou podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové.
Ingredience
Mleté maso s nízkým obsahem tuku smíchejte s jemně nasekanou cibulí a česnekem, přidejte majoránku, jedno vejce a lžičku plnotučné hořčice. Směs dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem. Přidejte jemné ovesné vločky (např. z Lidlu) a uhněťte homogenní masové těsto.
Z masové směsi vytvarujte šišku, celý její povrch potřete tenkou vrstvičkou plnotučné hořčice (zařídí extra kůrčičku) a vložte na 6 hodin do pomalého hrnce nastaveného na stupeň Low. (Lze ji samozřejmě klasicky upéct v troubě.) Po dopečení sekanou nakrájejte na plátky a podávejte třeba s červeným zelím.