Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná z pomalého hrnce

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 360 minut

Sekaná z pomalého hrnce - postup přípravy

Pomalý hrnec je užitečný kuchyňský pomocník, který vaří prakticky sám a navíc pomůže v jídle zachovat maximum vitaminů a výživných látek. Pokud jej máte doma, zkuste si v něm připravit sekanou podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mleté maso s nízkým obsahem tuku smíchejte s jemně nasekanou cibulí a česnekem, přidejte majoránku, jedno vejce a lžičku plnotučné hořčice. Směs dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem. Přidejte jemné ovesné vločky (např. z Lidlu) a uhněťte homogenní masové těsto.

2. KROK

Z masové směsi vytvarujte šišku, celý její povrch potřete tenkou vrstvičkou plnotučné hořčice (zařídí extra kůrčičku) a vložte na 6 hodin do pomalého hrnce nastaveného na stupeň Low. (Lze ji samozřejmě klasicky upéct v troubě.) Po dopečení sekanou nakrájejte na plátky a podávejte třeba s červeným zelím.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů