Semínkové hrudky - postup přípravy
Pokud se na Vánoce poohlížíte po nějakém cukroví, které by bylo trochu zdravější než to klasické, vyzkoušejte lahodné semínkové hrudky podle receptu od paní Jitky Zeiselové.
Ingredience
Vaječné bílky ušlehejte do pevného sněhu a postupně do něho zapracujte třtinový cukr a jednu kávovou lžičku skořice. Výslednou hladkou hmotu jemně promíchejte se slunečnicovými a sezamovými semínky.
Připravte si suchý plech, malou lžičkou odebírejte kousky bílkové hmoty a vyhazujte na plech malé hrudky. V případě potřeby namočenými prsty mírně poupravte jejich tvar a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C po dobu kolem 15 minut.
Hotové hrudky vložte do papírových košíčků, a pokud chcete, můžete je polít rozpuštěnou čokoládou.