Skořicové stromečky bez másla - postup přípravy
Skořicové stromečky bez másla spojují křehkost těsta s intenzivní chutí koření. Tento snadný recept je skvělou volbou pro ty, kteří touží po cukroví bez zbytečného tuku.
Těsto
Zdobení
Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli, mletou skořicí a zázvorem. Přidejte olej, med a poté, co se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Z těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který zarovnejte do tvaru obdélníku a vykrojte z něj, pomocí vlnitého kráječe, trojúhelníky, připomínající stromečky.
Tip: K tvoření stromečků můžete použít také vykrajovátko ve tvaru stromečku.
Stromečky odkládejte na plech, vyložený pečicí papírem a pomocí tvořítka na nich vytvořte ozdobné tvary.
Tip: Při tvoření skořicových stromečků se můžete inspirovat postupem ve videu níže.
Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení ho posypte moučkovým cukrem nebo cukrářským zdobením dle vlastního vkusu.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной