Slaná zeleninová roláda z cukety - postup přípravy
Pokud vás ještě neomrzely různé recepty z cukety, připravte z ní originální pohoštění v podobě slané rolády. Hodí se ke každodenním i slavnostnějším příležitostem.
Ingredience
Ze středně velké cukety odkrojte tuhé konce a pak ji nastrouhejte na hrubém struhadlem. Osolte ji a nechte v sítu nějakou dobu okapat.
Rozšlehejte vejce, přidejte do nich okapanou cuketu, 2 lžíce kysané smetany, sůl a pepř a hladkou mouku. Pokud by byla směs moc řídká, mouky můžete použít více.
Dobře vše promíchejte. Výsledné těsto nalijte na plech, který jste si předem vyložili pečicím papírem a ten potřeli olivovým olejem.
Druhou cuketu nastrouhejte na tenounké plátky. Vyskládejte je rovnoměrně na vrch těsta a mírně osolte. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte těsto 20 až 25 minut.
Během pečení dejte do mixéru tvaroh, malou hrst petrželky, česnek, lžíci zakysané smetany, uzenou papriku a sůl dle chuti. Rozmixujte na jemnou tvarohovou „pomazánku“. Nakrájejte rajče na tenká půlkolečka a papriku na slabé proužky.
Plech s vychladlým korpusem přikryjte pečicím papírem a otočte, aby bylo těsto nahoře a pláty cuket dole. Poté odstraňte pečicí papír z vršku korpusu.
Rovnoměrně ho potřete tvarohovou pomazánkou. Poté na ní vytvořte několik řad z rajčat a papriky. Na závěr vše za pomoci papíru srolujte, dobře utáhněte a dejte na několik hodin do lednice. Hotovou roládu nakrájejte na plátky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesundes Essen von Nata