Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Silvestrovské slané hříbečky se šunkou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Silvestrovské slané hříbečky se šunkou a sýrem - postup přípravy

Chcete-li na Silvestra své hosty skutečně ohromit, naservírujte jim roztomilý pokrm ve tvarů hřibů, který je plný ingrediencí, které miluje snad každý. Podávejte letos slané hříbečky ze šunky a sýra.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vroucí vody ponořte vejce a 10 minut je vařte. Po této době je nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte nadrobno.

2. KROK

Mezitím nakrájejte šunku na velmi drobné kostičky a smíchejte ji v míse s nastrouhaným tvrdým sýrem, nastrouhanými uvařenými vejci a prolisovaným česnekem. 

3. KROK

Do směsi přidejte majonézu a znovu zamíchejte. Vzniklou směs dejte prozatím na bok a nakrájejte na kolečka salátovou okurku. Na poloviny nakrájejte cherry rajčata, z kterých odstraňte vnitřní část. 

4. KROK

Z šunkové směsi vytvořte malé válečky, připomínající tělo hřibu. Váleček postavte na kolečko okurky a na jeho vršek umístěte polovinu rajčete, která připomíná hlavičku hřibu. Takto pokračujte, dokud budete mít ingredience.

5. KROK

Do cukrářského sáčku vložte majonézu a na kloboučcích hříbků vytvořte majonézou drobné tečky, připomínající tečky na kloboučku muchomůrky. 

Tip: Slané hříbečky podávejte na talíři ozdobeném petrželkou kadeřavou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů