Silvestrovské slané hříbečky se šunkou a sýrem - postup přípravy
Chcete-li na Silvestra své hosty skutečně ohromit, naservírujte jim roztomilý pokrm ve tvarů hřibů, který je plný ingrediencí, které miluje snad každý. Podávejte letos slané hříbečky ze šunky a sýra.
Ingredience
Do vroucí vody ponořte vejce a 10 minut je vařte. Po této době je nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte nadrobno.
Mezitím nakrájejte šunku na velmi drobné kostičky a smíchejte ji v míse s nastrouhaným tvrdým sýrem, nastrouhanými uvařenými vejci a prolisovaným česnekem.
Do směsi přidejte majonézu a znovu zamíchejte. Vzniklou směs dejte prozatím na bok a nakrájejte na kolečka salátovou okurku. Na poloviny nakrájejte cherry rajčata, z kterých odstraňte vnitřní část.
Z šunkové směsi vytvořte malé válečky, připomínající tělo hřibu. Váleček postavte na kolečko okurky a na jeho vršek umístěte polovinu rajčete, která připomíná hlavičku hřibu. Takto pokračujte, dokud budete mít ingredience.
Do cukrářského sáčku vložte majonézu a na kloboučcích hříbků vytvořte majonézou drobné tečky, připomínající tečky na kloboučku muchomůrky.
Tip: Slané hříbečky podávejte na talíři ozdobeném petrželkou kadeřavou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko