Slané šneky s bramborovou náplní - postup přípravy
Šneky se řadí mezi jedno z nejlepších občerstvení na večírky a rodinné oslavy. Jedná se o klasiku, jež prostě nesmí chybět na žádném pořádném srazu, kterého se účastní hodně lidí. Tyto šneky jsou navíc dosti originální, klasické kombinace šunky a sýra se tak v tomto případě nedočkáte – jsou totiž plněné skvěle vyladěnou bramborovou směsí.
Ingredience
Dále
Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Poté je rozšťouchejte na kaši a přidejte k nim mléko, nastrouhaný čedar, sůl a nadrobno nasekanou petrželku. Důkladně promíchejte stěrkou a odložte na později. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte k nim jogurt, olej a rozšlehejte je metličkou.
Na pracovní plochu rozložte první plát těsta a potřete ho trochou jogurtové směsi. Položte na něj druhý plát těsta a postup opakujte, totéž udělejte se třetím plátem. Třetí vrstvu zároveň potřete i veškerou bramborovou náplní. Nyní přeložte všechny okraje směrem dovnitř a začněte těsto rolovat.
Jakmile jej srolujete, rozdělte jej dvě poloviny a ty dejte přikryté na hodinu do mrazáku. Poté je vytáhněte, obě poloviny nakrájejte na šneky a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pokud vám nějaké šneky zbydou, tak je můžete zabalit do sáčku a skladovat v mrazáku. V případě potřeby je vždy můžete jen vytáhnout a upéct.
Šneky na plechu potřete rozšlehaným vejcem a libovolně je můžete zasypat sezamovými semínky. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 35 minut dozlatova. Poté můžete podávat, dobrou chuť!