Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s řepou a česnekem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Zelný salát s řepou a česnekem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na zeleninové pokrmy, vyzkoušejte tento snadný a rychlý zelný salát s řepou a česnekem. Podávat ho můžete jako lehký oběd nebo jako přílohu k masům či sýrům.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Hlávku zelí nakrájejte na co nejtenčí proužky a vložte ji do mísy. Mrkev i červenou řepu oloupejte a pomocí škrabky na julienne je nastrouhejte na tenké proužky.

2. KROK

Pokud nemáte škrabku na julienne, zeleninu nakrájejte na co nejtenčí proužky. Poté salát zalijte olivovým olejem a přidejte do něj prolisovaný česnek.

3. KROK

Kopr nasekejte nadrobno a přidejte ho do salátu. Poté ho dochuťte solí a mletým koriandrem. Následně ho velmi pečlivě promíchejte.

4. KROK

Zelný salát můžete ihned servírovat, avšak lépe bude chutnat, když ho necháte odležet alespoň 1 hodinu v lednici.

5. KROK

Salát můžete servírovat samotný nebo jako přílohu k masům či sýrům.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: OSHPAZ KELIN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů