Slaný koláč s mletým masem, zeleninou a sýrem feta - postup přípravy
Když potřebujete rychle připravit oběd nebo večeři a máte doma jen trochu zeleniny a mleté maso, jsou to přesně ty suroviny, které jsou zapotřebí k výrobě lahodného a rychlého pokrmu. Stačí vše smíchat, upéct a oběd bude na stole během pár minut.
Ingredience
Červenou papriku rozpulte. Poté ji rozkrojte na čtvrtiny a zbavte jadýrek. Každou čtvrtinu nakrájejte na dlouhé a tenké proužky, poté je nakrájejte na malé kostičky. Stejný postup zopakujte se žlutou paprikou. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a dejte stranou. Nakonec nakrájejte také rajče, a to na malé kostičky jako papriky.
Nyní nakrájejte také červenou cibuli nadrobno jako ostatní zeleninu. Brambory oškrábejte a nastrouhejte na struhadle. Do samostatné misky rozklepněte 4 vejce a přidejte půl lžičky soli. Vejce rozšlehejte metličkou nebo vidličkou a přidejte nastrouhané brambory. Nezapomeňte předtím brambory ručně vymačkat, abyste se zbavili přebytečné tekutiny.
Sýr feta nakrájejte na kostičky a přidejte ho do rozšlehaných vajec. Jakmile budete mít všechny ingredience nakrájené, přidejte do mísy s vaječnou směsí nakrájenou zeleninu a mleté maso. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté přidejte mléko, máslo a směs znovu důkladně promíchejte vařečkou.
Jakmile budete mít směs takto připravenou, přidejte dva sáčky prášku do pečiva a mouku. Znovu promíchejte. Musíte získat hustou směs.
Nyní si připravte plech vyložený pečicím papírem. Vymažte ho tukem a přesuňte na něj připravenou směs. Rozetřete ji rovnoměrně po celém povrchu plechu.