Slaný koláč z cukety s jarní cibulkou - postup přípravy
Lahodný slaný koláč z cukety je skvělým předkrmem, ale také může sloužit jako lehké a výživné hlavní jídlo. Pokrm je plný vitamínů a je vhodný pro dietáře i vegetariány.
Zelenina
Těstíčko
Cukety omyjte, odřízněte z nich okraje a nastrouhejte je na tenké nudličky. Nadrobno nakrájejte také cibuli a nahrubo nastrouhejte oloupanou mrkev.
Na kostičky nakrájejte omyté papriky a na pánvi rozehřejte olej, na kterém smažte cibuli přibližně 3 minuty.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Poté k cibuli přidejte mrkev a směs smažte další 1 minutu. Následně přidejte papriky, ingredience zamíchejte a smažte je dalších 5 minut.
Směs ochuťte solí, pepřem a pod pokličkou ji duste 15 minut. Poté ji odstavte z tepla. Nyní nakrájejte jarní cibulku nadrobno a připravte si těstíčko.
Ve větší míse vyšlehejte vejce se solí. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi mléko a poté přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Mouku před použitím prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Do těstíčka vmíchejte cuketu a zeleninovou směs s jarní cibulkou. Směs následně vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Pečicí papír potřete trochou slunečnicového oleje.
Upečený slaný koláč z cukety posypte nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem a pečte ho dalších 5 minut.
Tip: Pokrm servírujte teplý a nakrájený na kousky. Skvěle chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzelný krb