Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč z cukety s jarní cibulkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 59 minut

Slaný koláč z cukety s jarní cibulkou - postup přípravy

Lahodný slaný koláč z cukety je skvělým předkrmem, ale také může sloužit jako lehké a výživné hlavní jídlo. Pokrm je plný vitamínů a je vhodný pro dietáře i vegetariány.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Zelenina

Těstíčko

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety omyjte, odřízněte z nich okraje a nastrouhejte je na tenké nudličky. Nadrobno nakrájejte také cibuli a nahrubo nastrouhejte oloupanou mrkev. 

2. KROK

Na kostičky nakrájejte omyté papriky a na pánvi rozehřejte olej, na kterém smažte cibuli přibližně 3 minuty. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

3. KROK

Poté k cibuli přidejte mrkev a směs smažte další 1 minutu. Následně přidejte papriky, ingredience zamíchejte a smažte je dalších 5 minut. 

4. KROK

Směs ochuťte solí, pepřem a pod pokličkou ji duste 15 minut. Poté ji odstavte z tepla. Nyní nakrájejte jarní cibulku nadrobno a připravte si těstíčko. 

5. KROK

Ve větší míse vyšlehejte vejce se solí. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi mléko a poté přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Mouku před použitím prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. 

6. KROK

Do těstíčka vmíchejte cuketu a zeleninovou směs s jarní cibulkou. Směs následně vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. 

Poznámka: Pečicí papír potřete trochou slunečnicového oleje. 

7. KROK

Upečený slaný koláč z cukety posypte nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem a pečte ho dalších 5 minut. 

Tip: Pokrm servírujte teplý a nakrájený na kousky. Skvěle chutná i zastudena.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Kouzelný krb

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů