Slaný závin s uzeninou, paprikou a sýrem - postup přípravy
Tento recept od paní Lenky Sedláčkové je vlastně velice jednoduchý a zvládne ho i začátečník se zavázanýma očima. Výsledek je ale perfektní a chutný, hodí se na každou oslavu a sklízet za něj budete jen chválu a obdiv.
Ingredience
Listové těsto rozložte na kus pečicího papíru. V misce smíchejte kečup s medovou hořčicí a kořením na pizzu, dobře promíchejte a touto směsí natřete celý povrch listového těsta.
Vrstvu omáčky poklaďte plátky kuřecí debrecínky, na ni rozdrobte nivu. Červenou papriku zbavte stopky a jadřince se semínky, dužninu nakrájejte na drobné kostičky a rovnoměrně jimi posypte vrstvu debrecínky a sýra.
Připravený závin s pomocí kusu pečicího papíru stočte do pevné rolády, povrch potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte ji do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C péct asi 20 minut dozlatova.