Slaný zeleninový koláč z cukety - postup přípravy
Ze směsi zeleniny připravené na pánvi, kterou smícháte s těstem, můžete v troubě upéci skvělý slaný koláč. Je sypaný sýrem a podává se s lehkým dipem.
Na koláč
Na dip
Mladé cukety omyjte, odkrojte z nich konce a nakrájejte je na tenčí půlkolečka. Osolte je a nechte v míse odležet 10 minut. Pak z nich slijte vodu. Mezitím si nakrájejte cibule a mrkev na půlkolečka a papriky různých barev na menší kousky.
Rozpalte v pánvi trochu slunečnicového oleje a dejte na něj smažit cibuli. Přikryjte ji poklicí a smažte ji několik minut na středním plameni. Pak přidejte mrkev a smažte pod poklicí dalších 5 minut.
Posléze přidejte papriky, dle chuti je osolte a opepřete a smažte 5 až 7 minut pod poklicí. Pak přidejte cukety a pod poklicí duste dalších 15 minut, ke konci přidejte prolisovaný česnek.
Rozšlehejte v míse vejce, přidejte mléko, olivový olej, mouku a kypřicí prášek do pečiva. Vymíchejte řidší těsto. Poté do něj vmíchejte trochu najemno nasekaného kopru.
Plech vymažte olejem. Rozložte na něj zeleninu, tu pak zalijte těstem a promíchejte. Na vrch nastrouhejte sýr. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 až 40 minut.
V misce smíchejte majonézu a bílý jogurt. Nasekejte najemno trochu jarní cibulky, přidejte ji do misky a vymačkejte do ní šťávu z půlky citronu. Zamíchejte. Upečený zeleninový koláč podávejte s jogurtovým dipem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte