Slavnostní pohárkový salát z kuřecího masa - postup přípravy
Kdo říká, že pohárky musejí být nutně jenom sladké? Tento chutný salát s kuřecím masem a se zeleninou podle receptu od paní Romany Važanské se hodí jako skvělá tečka po každém slavnostním obědě a vypadá skvostně.
Ingredience
Na dresing
Kuřecí prsíčka nakrájejte na kostičky, v misce je promíchejte se solí, pepřem, sójovou omáčkou a na kousku rozpuštěného másla je v pánvi opečte ze všech stran dozlatova. Poté je i s výpekem vsypte do salátové mísy a nechte vychladnout.
Mezitím nakrájejte papriku, sýr a ředkvičky na drobné kostky. Salátovou okurku rozkrojte napůl a lžící z ní vyškrábejte vodnatý střed. Zbytek tuhé dužniny rovněž nakrájejte nadrobno. Jarní cibulku nakrájejte na kroužky a červenou cibuli na jemné nudličky. Všechnu zeleninu vsypte do mísy k vychladlému kuřeti.
Do menší misky vyklopte majonézu nebo bílý jogurt (popřípadě zakysanou smetanu), přidejte k ní lžičku hořčice a zhruba po půl lžičce soli a mletého černého pepře a vše důkladně promíchejte. Výsledný dresing vmíchejte do salátu, aby se jím všechny ingredience dobře obalily, salát nechte v lednici alespoň 1 hodinu proležet, naplňte jím mističky či ozdobné pohárky a podávejte ozdobené kouskem uzeniny, cherry rajčátkem a čerstvou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.