Šlehačkové rohlíčky s tvarohem - postup přípravy
Na skvělé sladké pečivo jde zadělat těsto ze smetany ke šlehání, pak se jenom naplní tvarohovou náplní a upeče. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Na těsto
Na náplň
Do zadělávací mísy dejte hladkou mouku, sůl, rozklepněte vejce, přilijte smetanu ke šlehání a přidejte změklou Heru. Pokud máte rádi pravou máslovou chuť, můžete použít i máslo. Vypracujte hutné a lesklé těsto. To pak rozdělte na 4 díly.
Na náplň rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky, z bílků ušlehejte tuhý sníh. Tvaroh smíchejte ze žloutky, citronovou šťávou, rumem a cukrem, ingrediencí dejte podle vaší chuti. Nakonec opatrně přimíchejte sníh.
Z každého dílu těsta vyválejte na mírně pomoučněném válu kruhovou placku silnou asi 2 milimetry. Kolečkem na pizzu je rozdělte na 8 trojúhelníků, na širší konec dejte náplň a smotejte ke špičce.
Dejte rohlíčky na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je, dokud nebudou do zlatova. Před podáváním je dobré je pocukrovat moučkovým cukrem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.