Šlehačkové taštičky s marmeládou a jahodami - postup přípravy
Šlehačkové taštičky, podle paní Marianny Ilavské, vypadají luxusně a jsou vhodné na oslavy i všední den. Jsou nadýchané, díky jahodám osvěžující a hotové za pár minut.
Ingredience
Listové těsto odbalte a rozkrojte ho na deset stejných obdélníků. Povrch každého obdélníku potřete rozšlehaným vejcem a uložte je na plech vyložený pečicím papírem.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, dozlatova. Zatímco se těsto peče, v míse vyšlehejte smetanu dotuha.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.
Po upečení nechte taštičky chvíli volně chladnout a poté je horizontálně rozkrojte na dvě poloviny. Jednu z nich potřete marmeládou, na kterou rozprostřete šlehačku a plátky jahod, které přikryjte druhou polovinou taštičky.
Poznámka: Postup opakujte u všech taštiček.
Šlehačkové taštičky podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Dezert můžete podávat ve všední den ke kávě a čaji, ale také na oslavách.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.