Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slepované kytičky se 2 druhy čokolády

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Slepované kytičky se 2 druhy čokolády - postup přípravy

Slepované kytičky s čokoládou jsou elegantní pochoutkou, které jsou ideální volbou pro slavnostní příležitosti, jako jsou vánoční setkání. Cukroví připravíte za pár minut.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich vejce a mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku. Následně těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, z kterého vykrojte kytičky.

Tip: Aby se vám těsto nelepilo na váleček, vyválejte ho přes fólii.

3. KROK

Z poloviny kytiček vykrojte střed a všechny kytičky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15 minut.

4. KROK

Upečené cukroví nechte volně vychladnout a zatím připravte polevu. Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a cukroví s vykrojeným středem v ní z poloviny obalte. 

Tip: Při zdobení cukroví se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

5. KROK

Polevu nechte na cukroví zaschnout a poté ji ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou. Část cukroví s nevykrojeným středem potřete jahodovou marmeládou, kterou ozdobenou částí cukroví zakryjte. 

Poznámka: Postup opakujte u všech kytiček.

6. KROK

Aby slepované kytičky vydržely co nejdéle, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Yza dolary

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů