Slepované kytičky se 2 druhy čokolády - postup přípravy
Slepované kytičky s čokoládou jsou elegantní pochoutkou, které jsou ideální volbou pro slavnostní příležitosti, jako jsou vánoční setkání. Cukroví připravíte za pár minut.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich vejce a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku. Následně těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, z kterého vykrojte kytičky.
Tip: Aby se vám těsto nelepilo na váleček, vyválejte ho přes fólii.
Z poloviny kytiček vykrojte střed a všechny kytičky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15 minut.
Upečené cukroví nechte volně vychladnout a zatím připravte polevu. Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a cukroví s vykrojeným středem v ní z poloviny obalte.
Tip: Při zdobení cukroví se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Polevu nechte na cukroví zaschnout a poté ji ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou. Část cukroví s nevykrojeným středem potřete jahodovou marmeládou, kterou ozdobenou částí cukroví zakryjte.
Poznámka: Postup opakujte u všech kytiček.
Aby slepované kytičky vydržely co nejdéle, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yza dolary