Smažená křidélka s pikantní omáčkou - postup přípravy
Připravte si křupavá smažená křidélka i u vás doma podle tohoto snadného receptu. Jako přílohu k nim můžete zvolit pečené brambory, osvěžující zeleninový salát nebo čerstvě upečený chléb.
Kuřecí křidélka
Pikantní omáčka
Kuřecí křidélka omyjte pod tekoucí vodou a dejte je do hluboké mísy. Přidejte sušený česnek, zázvor, pepř, kypřicí prášek na pečiva, kukuřičný škrob, mouku a vejce.
Lehce osolte a důkladně vše promíchejte, aby křidélka byla dobře obalena směsí. Poté je dejte stanou a nechte je chvíli marinovat.
Do mixéru dejte sladkou papriku, rajče, chilli papričku, koriandr a stroužky česneku. Mixujte, dokud nebude mít pasta hladkou konzistenci.
Na pánvičce rozehřejte trochu olivového oleje a přelijte do ní pastu. Omáčku vařte na středním plameni po dobu 3 minut. Podle své chuti přidejte sůl a koření a poté přelijte omáčku do samostatné misky.
Na čisté pánvičce rozehřejte dostatek oleje a křidélka smažte z obou stran do zlatohněda, dokud nebudou mít křupavou kůrkou.
Hotová křidélka přelijte připravenou omáčkou, přidejte k nim pečené brambory nebo zeleninový salát a ihned je servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: СЕМЬЯ ГОТОВИТ