Smažená kuřecí játra na cibulce s rýží - postup přípravy
Kuřecí játra na cibulce, podle paní Marie Kopalové, jsou křehká, šťavnatá a zasytí. Pokrm je lehký, výživný a mohou si na něm pochutnat i ti, kteří drží dietu.
Ingredience
Příloha
Kuřecí játra očistěte a nakrájejte je na kousky. Na pánvi s rozehřátým olejem smažte 4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli a poté k ní přidejte játra, která ochuťte celým kmínem, drceným kmínem a pepřem. Pokrm smažte další 2 minuty.
Poté směs zaprašte moukou a zalijte vodou nebo vývarem. Směs vařte 10–15 minut, dochuťte ji solí, prolisovaným česnekem a majoránkou dle vlastní chuti.
Poznámka: Množství mouky zvolte na základě toho, jak moc chcete, aby byla omáčka hustá.
Mezitím, co se játra smaží, dejte na 15 minut vařit rýži do osolené vody.
Tip: Při vaření rýže se řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.
Kuřecí játra na cibulce podávejte s kolečky syrové cibule a s vařenou rýží, kterou můžete ozdobit petrželkou.
Tip: Místo rýže můžete k pokrmu servírovat také houskový nebo bramborový knedlík.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.