Smažené boží milosti ze zakysané smetany - postup přípravy
Inspirujte se tradičním receptem na křehký dezert, který si zamiluje celá rodina, a připravte si na Velikonoce kromě beránka a mazance i boží milosti. Před podáváním je stačí jen posypat moučkovým cukrem.
Na boží milosti
Na dokončení
Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte do ní zakysanou smetanu, sůl, ocet, žloutky a kypřicí prášek do pečiva. Poté vše promíchejte a vytvořte hladké nelepivé těsto.
Těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte ho po tenkého plátu po dobu 3–4 minut, těsto bude poté vzdušnější.
Těsto pomocí rádýlka nakrájejte na proužky široké přibližně 3 cm na a poté na obdélníky. Uprostřed každého obdélníku udělejte přibližně 1 cm dlouhý otvor.
Jeden konec obdélníku protáhněte otvorem a vnikne vám boží milost. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.
Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté do něj postupně vkládejte boží milosti a smažte je dozlatova z obou stran.
Boží milosti vyjměte z oleje, přendejte je na ubrousek a nechte z nich okapat přebytečný olej. Poté je pocukrujte a můžete je servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarne przygody