Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené boží milosti ze zakysané smetany

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené boží milosti ze zakysané smetany - postup přípravy

Inspirujte se tradičním receptem na křehký dezert, který si zamiluje celá rodina, a připravte si na Velikonoce kromě beránka a mazance i boží milosti. Před podáváním je stačí jen posypat moučkovým cukrem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na boží milosti

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte do ní zakysanou smetanu, sůl, ocet, žloutky a kypřicí prášek do pečiva. Poté vše promíchejte a vytvořte hladké nelepivé těsto.

2. KROK

Těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte ho po tenkého plátu po dobu 3–4 minut, těsto bude poté vzdušnější.

3. KROK

Těsto pomocí rádýlka nakrájejte na proužky široké přibližně 3 cm na a poté na obdélníky. Uprostřed každého obdélníku udělejte přibližně 1 cm dlouhý otvor.

4. KROK

Jeden konec obdélníku protáhněte otvorem a vnikne vám boží milost. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.

5. KROK

Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté do něj postupně vkládejte boží milosti a smažte je dozlatova z obou stran.

6. KROK

Boží milosti vyjměte z oleje, přendejte je na ubrousek a nechte z nich okapat přebytečný olej. Poté je pocukrujte a můžete je servírovat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Kulinarne przygody

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů