Smažené bramborové placky v těstíčku - postup přípravy
Ne vždy má člověk dostatek chuti a energie na to, aby se odhodlal připravit časově a finančně náročný oběd. Dobrou zprávou je, že existují i rychlé a levné recepty, které celkem zachraňují situaci. Stejně jako tyto bramborové placičky obalované v těstíčku.
Bramborové placky
Těstíčko
Brambory důkladně umyjte, oloupejte, nakrájejte je na drobnější kusy a vložte do hrnce. Zalijte je studenou vodou, mírně osolte a dejte vařit, dokud kompletně nezměknou.
Mezitím si nachystejte mrkev, oloupejte ji a nastrouhejte nadrobno, na pánvi si rozehřejte olivový olej a nechejte ji pár minut restovat. Petrželku nasekejte nadrobno. Uvařené brambory přemístěte do větší mísy, zalijte olivovým olejem a rozšťouchejte vidličkou. Přidejte k nim petržel, mrkev, sůl, pepř, muškátový oříšek a řádně promíchejte do hladké směsi.
Pro vytvoření těstíčka do mísy rozklepněte dvě vejce a přidejte jogurt, mouku a důkladně promíchejte metličkou. Trochu osolte a ještě jednou promíchejte. Z bramborové kaše, kterou jste před chvílí vytvořili, začněte postupně tvarovat menší placičky. Tvarujte je rukama a snažte se, aby měly podobný tvar a velikost.
Na pánvi si rozehřejte olej a každou placičku začněte obalovat v již připraveném těstíčku. Takto obalenou placičku vždy umístěte na rozehřátý olej a vyčkejte několik minut, než se opeče z každé strany. Poté přemístěte na talíř vystlaný papírovými utěrkami. Ty zajistí, že výsledný pokrm nebude zbytečně mastný. Nyní máte hotovo, můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!