Smažené jogurtové šišky s jablky - postup přípravy
Toto je variace na velmi starý recept našich babiček a prababiček. Smažené šišky z jogurtu a jablek jsou připravené v pár okamžicích a jen z malého množství velmi levných surovin. Za málo peněz tak získáte spoustu chutné muziky.
Ingredience
Do misky vyklepněte jedno vajíčko, zasypejte ho cukrem a rozšlehejte do hladké pěny. Přidejte vanilkový jogurt, strouhanou pomerančovou kůru, 3 lžíce rostlinného oleje a vše promíchejte do homogenní konzistence.
Oloupejte slupku z jednoho jablka, vykrojte z něj jádřinec a čistou dužninu nakrájejte na drobné kostičky, které vmíchejte do vaječné směsi. Po částech do směsi zapracujte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvořte tvárné těsto.
Z těsta odebírejte kousky zhruba o velikosti dlaně a formujte z nich šištičky. V hrnci rozehřejte vysokou vrstvu rostlinného oleje (anebo použijte fritézu) a vhoďte do něj připravené šišky, které smažte, dokud samy nevyplavou na hladinu a nezískají tmavě zlatavou barvu.
Usmažené šišky vylovte z oleje a nechte je okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami. V talířku smíchejte krystalový cukr s trochou skořice, v této směsi obalte každou smaženou šišku a podávejte.