Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené koblížky z jogurtového těsta

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené koblížky z jogurtového těsta - postup přípravy

Smažené koblížky jsou dobré. Miniaturní koblížky v cukru s vanilkovou pudinkovou náplní jsou ještě lepší. Jejich výroba je snadná a rychlá a výsledný efekt je přitom maximální. Dopřejte sobě i svým blízkým tuhle skvělou dobrotu.

Ingredience pro:
6 porcí

Základ

Krém

Kuchařka
Kuchařka:

Do mísy vyklepněte jedno vajíčko a zasypejte ho cukrem. Vidličkou vyšlehejte obě suroviny do hladké konzistence.




K oslazeným vajíčkům přidejte čtvrt kila bílého jogurtu (čím tučnější bude, tím lepší bude i výsledná chuť dezertu) a znovu prošlehejte do homogenní konzistence. V případě potřeby trochu nařeďte směs mlékem.

Velmi dobře umyjte citrón (nejlépe v bio kvalitě), osušte ho a na jemném struhadle z něho ostrouhejte veškerou kůru (dejte pozor, abyste nezajeli i do bílé kůry, je hořká a zkazila by výslednou chuť koblížků.

Do talíře prosejte přes jemné síto 250 gramů hladké mouky. Po částech ji vsypte do mísy s vajíčkovou hmotou a zapracujte ji do ní, abyste získali husté lepivé těsto.

Na kamnech rozehřejte pánev s vyšší vrstvou oleje. Kávovou lžičkou odeberte kousek těsta a vhoďte ho do horkého oleje. Smažte kuličky několik minut po obou stranách, dokud nezískají zlatohnědou barvu.


Hotové koblížky vylovte děrovanou lžící a nechte je okapat od přebytečného oleje po smažení na talíři vyloženém vrstvou několika papírových utěrek

Do hluboké mísy nebo talíře nasypejte krystalový cukr a všechny osmažené koblížky vhoďte dovnitř, aby se celé obalily v cukru a nechte vychladnout.

V hrnci přiveďte k varu mléko, přidejte k němu cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Nakrájejte na kostky máslo a přidejte ho do hotového pudinku. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí se s pudinkem. Směs naplňte do plničky s tenkým hrotem a naplňte s ní hotové smažené kuličky obalené v cukru.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů