Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené kroužky z pšeničné mouky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Smažené kroužky z pšeničné mouky - postup přípravy

Smažené kroužky jsou chutné, křupavé a snadné. Můžete je podávat jako předkrm či svačinku. Kroužky je možné použít také jako originální přílohu k hlavnímu chodu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Horkou vodu smíchejte se solí a do tekutiny přidejte pšeničnou mouku. Z ingrediencí vytvořte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a na teplém místě ho nechte odpočívat 20 minut. 

2. KROK

Těsto následně vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kroužky, jaké můžete vidět ve videu níže. 

Tip: Nemáte-li potřebná vykrajovátka, můžete použít sklenici a víčko od PET lahve.

3. KROK

Kolečka následně vložte do vroucího oleje a smažte je přibližně 1 minutu, dozlatova. 

Tip: Smažené kroužky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Kroužky smažené v oleji servírujte jako předkrm nebo pochoutku k pivu. Můžete je namáčet do oblíbeného dipu, například česnekového.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Cozinha da Lulu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů