Smažené kroužky z pšeničné mouky - postup přípravy
Smažené kroužky jsou chutné, křupavé a snadné. Můžete je podávat jako předkrm či svačinku. Kroužky je možné použít také jako originální přílohu k hlavnímu chodu.
Ingredience
Horkou vodu smíchejte se solí a do tekutiny přidejte pšeničnou mouku. Z ingrediencí vytvořte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a na teplém místě ho nechte odpočívat 20 minut.
Těsto následně vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kroužky, jaké můžete vidět ve videu níže.
Tip: Nemáte-li potřebná vykrajovátka, můžete použít sklenici a víčko od PET lahve.
Kolečka následně vložte do vroucího oleje a smažte je přibližně 1 minutu, dozlatova.
Tip: Smažené kroužky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Kroužky smažené v oleji servírujte jako předkrm nebo pochoutku k pivu. Můžete je namáčet do oblíbeného dipu, například česnekového.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cozinha da Lulu.