Smažené řízky v sýrové strouhance - postup přípravy
Milujete-li řízky, připravte si tento recept, který je výjimečný přidáním parmezánu do strouhanky. U přípravy řízků v sýrové strouhance nemusíte trávit moc času, jelikož je budete mít hotové za necelou půlhodinu.
Ingredience
Každé kuřecí prso nakrájejte na 3 kusy, posolte je a opepřete z obou stran. Připravte si tři talíře – v jednom smíchejte najemno nastrouhaný parmezán se strouhankou, do druhého vsypte mouku a ve třetím vyšlehejte vejce smíchaná se lžící smetany.
Poznámka: Jsou-li kuřecí prsa příliš tlustá, můžete je lehce naklepat paličkou nebo pěstí.
Kuřecí maso obalte v mouce, poté ve vejci se smetanou a nakonec jej obalte ve strouhance s parmezánem. Řízky smažte z obou stran po dobu cca 4 minuty, do zlatavě hnědé barvy.
Tip: Usmažené řízky pokládejte na talíř vyložený bílým ubrouskem – zbavíte tak řízky přebytečného tuku. Používejte bílý ubrousek, jelikož některé barevné ubrousky mohou pouštět barvu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarne przygody