Smažené rolky v cukru - postup přípravy
Z nekynutého kefírového těsta si můžete připravit jednoduché rolky, které lze osmažit v oleji podobně jako vdolky. Když je pak obalíte v cukru, budou doslova vynikající.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce. Přidejte cukr a sůl a vyšlehejte je do pěny. Pak přilijte kefír a promíchejte. Do mísy poté prosejte 3 šálky (o objemu 200 ml) mouky, přidejte jedlou sodu a trošku octa. Míchejte a později těsto vyklopte na vál a zpracujte rukou, dokud nebude krásně hladké. Pak ho přiklopte a nechte 10 minut odpočinout.
Těsto dejte na mírně pomoučněný vál a vyválejte z něho kulatou placku. Tu pak pomažte změklým máslem. Placku srolujte a její okraje prsty důkladně přimáčkněte k těstu, aby se nerozevíralo. Pak ho nakrájejte na asi 2 centimetry silné plátky.
Na pánev dejte rozpálit dostatečné množství oleje a nakrájené kousky těsta na něm smažte z obou stran dozlatova. Poté je obalte v cukru a vychladlé servírujte.