Smažené zelné listy v majonézovém těstíčku - postup přípravy
Pokud chcete svým dětem připravit chutnou a velmi netradiční svačinu, kterou zaručeně sní celou, vyzkoušejte tento recept, jenž chutná i těm, kteří nemají rádi zelí. Díky němu dostanete do dětí zeleninu, kterou pravděpodobně nemají příliš v lásce. Navíc je její příprava velmi jednoduchá, rychlá a můžete se během chvilky pustit do jídla.
Ingredience
Nejprve si musíte trochu upravit samotné zelí. Nožem opatrně odstraňte pevný konec, díky kterému celé zelí drží pohromadě. Dávejte pozor, abyste se neřízli. Zelí ale zatím nechte vcelku a nerozebírejte ho na jednotlivé listy. Připravte si velký hrnec a nalijte do něj dostatečné množství vody. Přiveďte ji k varu a poté do hrnce vložte celou hlávku zelí.
Zelí vařte ve vroucí vodě po dobu 3–5 minut. Zelí nádherně povolí, takže ho budete moci snadno rozdělit na jednotlivé listy. Poté vezměte misku a rozklepněte do ní tři vejce. Přidejte majonézu a metličkou rozšlehejte vejce, dokud nezískáte hladkou směs.
Poté do vaječné směsi přidejte čtyři polévkové lžíce mouky, pepř podle chuti a znovu metličkou směs promíchejte, dokud nebude směs dokonale hladká. Zelné listy nakrájejte na menší kusy. Bude stačit, když každý z nich rozříznete napůl. Do pánve nalijte malé množství oleje a pánev rozpalte.
Každý kus zelného listu vložte do připraveného těsta, aby byl zcela obalený těstíčkem. Poté je smažte na rozpáleném oleji pár minut z každé strany, dokud nebude těsto nádherně zlaté. Smažené zelné listy můžete podávat se svou oblíbenou omáčkou a nakrájenou zeleninou. Uvidíte, že děti i dospělí budou nadšení, že jste připravili trochu jiný druh bramboráků.