Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažený kuřecí řízek „Ondráš“

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Smažený kuřecí řízek „Ondráš“ - postup přípravy

Kuřecí Ondráš je zajímavou alternativou řízku. Inspirujte se originálním receptem, k jehož přípravě vám bude stačit jen pár ingrediencí. Pokrm skvěle chutná i zastudena.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Bramborová směs

Maso

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a najemno je nastrouhejte do mísy. Vymačkejte z nich šťávu a přendejte je do jiné mísy, ve které je smíchejte s vejcem, solí a pepřem.

2. KROK

Směs zasypte moukou, vše zamíchejte a připravte maso. Každé kuřecí prso nakrájejte horizontálně na 3 plátky, které jemně vyklepejte. 

Tip: Maso vyklepávejte přes potravinovou fólii, která zabrání narušení masa a odstřikování šťávy do okolí.

3. KROK

Všechny plátky ochuťte solí, mletou paprikou a všechny plátky rozkrojte na polovinu. Následně maso obalte ze všech stran bramborovou směsí tak, jak to můžete vidět ve videu níže.

4. KROK

Kuřecí Ondráše smažte v rozpáleném oleji, na mírném ohni, po dobu 3–4 minuty z každé strany. 

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů