Smetanové kuřecí řízečky - postup přípravy
Tyto kuřecí řízečky jsou ty nejjemnější a nejlahodnější, jaké jste kdy jedli. A teď to nepřeháníme, protože základem postupu je marinování ve smetaně nebo v jogurtu, což jim propůjčí obrovskou křehkost; vyzkoušejte je třeba jako součást zeleninových či těstovinových salátů, budou dokonalé.
Ingredience
Kuřecí prsíčka nakrájejte podélně na plátky a ty pak ještě příčně rozdělte napůl. Maso vložte do misky, vyklepněte k němu jedno vejce a přidejte zakysanou smetanu či řecký jogurt. Vše podle chuti osolte a opepřete a přísady promíchejte, abyste získali homogenní směs, která obalí důkladně veškeré kousky masa. Mísu s masem zakryjte přilnavou fólií a nechte je alespoň 15 minut marinovat.
Pokračujte tím, že marinované maso zaprášíte hladkou moukou, kterou opět s masem dobře promíchejte. V pánvi zahřejte pár kapek rostlinného oleje a vyskládejte na něj první várku masa. Není třeba jej opékat dlouho, protože maso je velmi tenké. Jakmile budou řízečky z obou stran mírně zlatavé, sejměte je z pánve a podávejte.
Videopostup krok za krokem